torstai 24. marraskuuta 2011

Hiipien..

En ole jouluun hurahtavaa tyyppiä, johtuneeko se siitä että meillä ei ole suvussa pieniä lapsia joiden myötä eläisi sitä eritavalla. Vai siitä että meillä on aina oltu joulut osittain työssä, koska on asioita joiden on hoiduttava riippumatta päivämäärästä tai ajasta. Siitä huolimatta nautin katsella blogeista kauniita kuvia ja hyviä ideoita joulun valmisteluista, ehkä minäkin pääsen siihen kelkkaan myöhemmin.

Jotain jouluista kaamoksen kukistajaa on silti jo hiipinyt myös näihin nurkkiin..




Tai oikeastaan tässä huvikummussa on ollut osa sesonkia päällä jo toista vuotta, niinkuin nää valot jotka on unohtunut kaapin päälle, sen kuin vain tökkäsi pistokkeen seinään..




.. hellan päällä olevat muotit sentään lepää osan vuodesta kaapissa :)




Lasipurkkien sisältö myös vaihtuu sesongin myötä, alkaisi olla jo aika valita muottia..




Kukista ja pienistä rauhallisista hetkistä on tehty minun joulun odotukseni..





Tässä vielä terveiset siskolle sine L.A:n muoviruohikolle: ehkä jo ensi vuonna
 sinäkin saat taas nauttia suomen ihanista marraskuun päivistä,
ja lupaan leipoa silloin siul pipparskakkoja..

Kaikille muillekkin täällä piipahtaneille, mukavaavaa marraskuun loppua
ja kiitos kivoista kommenteista..


tiistai 8. marraskuuta 2011

Teet täydenkuun aikoihin

Hei siellä on ulkona hieno kuutamo, kannattaa lähteä sitä ihastelemaan, torstaina kalenterin mukaan se on täysi mutta kyllä tuo jo minusta melko täydelliseltä vaikutti.


Toisessa suunnassa taas taivas oli tumman purppura, en nyt muista mitä vanhakansa sen tiesi kertovan, mutta nenänpäähän tuntui josko se nyt jo alkaisi kylmenemään..


Kasvihuoneessa tuikkii keinotekoinen tähtitaivas..


Perjantaina käväisin Turun puolessa ja pikkusisko vei minut kirpparille, oli kyllä loisto reissu niin hyviä löytöjä mielestäni tein. Varsinkin kun en ole moniin vuosiin kirppiksellä piipahtanut tuntui jotta mopo vähän karkasi käsistä. Onneksi pääsen niin harvoin täältä mihinkään lähtemään ettei tuosta "metsästyksestä"  tule tapa.



Tälläiset teekupit bongasin hiumaan 2,5e kappale hintaan, ovat tuollaista paperin ohutta posliinia ja luulen jotta osa kuvista on käsin maalattu koska ovat kummassakin parissa toisiinsa verraten hieman erilaisia. Syy miksi nämä koppaan eksyi on noissa kuvissa olevissa viiniköynnöksissä, pithän "viinin viljelijän" nämä saada, hih..


Eivät ole varmaan mitään keräily harvinaisuuksia mutta luulen jotta ikää voi olla jo jokusia vuosia, sillä äidilläni on myös kaksi paria vähän vastaavia ja hän on ne saanut mummoltaan joka on taas saanut ne kihlajaislahjaksi joskus kolmekymmentä luvun aikoihin.



Tälläinen leima tuolla pohjassa oli


Teeni aion juoda vastakin arkisesti muumimukeista..



Aamut aloitan aina Twiningsin Earl Greyllä, iltaisin pidän eniten tuon saman merkin Green Tea & Lemonista sekä Camomile, Honey & Vanillasta. Sitten jos töissä on aamuyö vuoro ja pitää illalla saada aikaisin uni juon Nordqvistin kofeiinitonta Croco Rooibos teetä. Jossain olen nähnyt myös mainostettavan oikeaa uni teetä, kokeillut en sellaista ole kun tuo edellinen on minulla ajanut tuon saman asian, kahvia en muuten ole vielä tähän ikään mennessä maistanut, enkä taida siihen enää opetellakkaan. Tuo kuvassa näkyvä kahvinkeitin on vieaita varten, että kahvit kyllä vieraille tarjotaan..



Muita kirppis löytöjä pikapuoliin, nyt vielä ulko kierrokselle, saunaan ja "uni"-teetä suosikki kuppiin josko ne auttaisivat tuohon kuu unettomuuteen..





maanantai 7. marraskuuta 2011

Jotain mitä odottaa



En voinut vastustaa näitä amarylliksen sipuleita Terrassa, vaika ruuveja olin hakemassa. Kukka ei ole joulukukista suosikkini, mutta kun tuo suuri sipuli vain on itsessään niin kaunis.


Nyt on mukava seurata koska sipulissa alkaa tapahtua kasvua, olkoon tämä tämän Tädin joulukalenteri.




torstai 3. marraskuuta 2011

Syys puuhia marraskuussa



Ei ole vielä talven merkkejä näkynyt, mikä on saanut pihapuuhastelijan jättämään syys hommia hieman myöhäiselle tällä tontilla. Tänään kuitenkin kerkesin askaroimaan ulos, nuoret omenapuut saivat verkot ja rungonsuojat. Häkitin myös päärynä ja kirsikka puut vaikka tuntuisi jotta ne eivät maistu täkäläisille jäniksille, ajattelin silti varmistaa niidenkin rungot, sillä tiedä vaikka näin huonoina aikoina maistuisivat nekin.




Tässä verkon takana on peikonpähkinä, se alkaa olla jo mitoiltaan pitempi kuin tuo verkkon korkeus 1,2m.
Olen saanut tämän säilymään jo neljä vuotta joten toivon sillekin hyviä talvilepoja..







Kellarissa on säilytyksessä daalian juurakot paperikasseissa, lisäsin niille tuota kutterinpurua, kun muistan jostain lukeneeni jonkun niin tehneen. Tämä on nyt minun ensimmäinen juurakon säilytys kokeilu, keväällä nähdään onnistuiko.


Viiniköynnökset kuskasin jo tuonnen autotallin puolelle, vaikka olisivat vielä ilmojen puolesta menneet pihalla. Pakkasten tultua lisään vielä juurelle kuivaa turvetta ja naulaan tuohon seinään pakkaspeitteet.


Kasvihuone on tyhjennetty ruukuista ja kattoon ripustettu led-verkko..
Huh, kun tuli hyvä mieli kun sai puuhastella vaikka tuntuu ettei päivä noussut lainkaan..

Mukavaa Marraskuuta..