torstai 9. toukokuuta 2013

Ensimmäiset istutukset




Mulla on ihana työpari, eilenkin hän käski mun lähteä puutarhuroimaan kun oli siihen sopiva keli. Yhtään en nyt pullikoinut vastaan vaan lampsein mullan ja ilon äärelle.

Daaliat sain multiin jo viikko takaperin, kaikki on vanhoja talvetuksia kellarista. Usko tosin meinasi loppua näiden kanssa, kaikki suuremmat ruukut, ämpäri ja kattilat tuli käyttöön, ensi keväänä näitä pitää jo jakaa, muutoin eivät mahdu minnekään. Autotallissa talvehtineet japanin vaahtera ja rungollinen valkoherukka ovat hengissä ja herukka intoutuu jo kukkimaan kasvarissa.





Pionien kodista tuli odotettu paketti, joka tosin oli matkan varrella tehnyt useamman kuperkeikan hyvistä nuoli tarroista huolimatta. Ko. tapauksen johdosta tuli pikkuisen hätä tuon istutuksen kanssa, suunniteltu uusi penkki kun on vielä vaiheessa, sopu sijaa antaa ja paikka aina löytyy parret mielessä lykin ne minne sain.


Paratiisin Taimitarhasta tarttui mukaan kaksi Midsummeria, mulle tuli mielle yhtymä näistä Midsomer Murders tv-sarjaan jossa on aina ihania puutarhoja.


Sisko toi myös Kauppilasta muutaman punahatun alun jotka sain heti istutettua. Sellaisen huomion olen nyt näiden kaikkien istutettujen alkujen kohdalla tehnyt jotta yhdessäkään ei ole ollut juuripaakkua, vaan kaikki ovat hajonneet ja sisältä paljastunut pieni pala juuren niskaa ilman minkäänlaisia hiusjuuriakaan..

Orvokeissa tosin oli sitten juuria purkit täynnä




Ja aih kun maistui limu illalla puutarha päivän päätteeksi hyvältä, Pioni lasista tietenkin !


28 kommenttia:

  1. Kauniita orvokkeja, niistä tulee ihan mieleen vanhat kiiltokuvat. Noita taimia katsellessa tuli ihan vastustamaton halu lähteä taimikauppaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpäs ne näyttääkin aivan niiltä :) Kivaa kun markettien valikoimiinkin tulee uusia (tai vanhoja) värejä. Taimikaupoille vain, ne on aina näin keväisin kivoja reissuja.

      Poista
  2. Joo'o, tykkään tykkään. Minullakin melkein tarttui mukaan lisää gladioluksia ym., mutta jos ensin yrittäis selviytyä ensimmäisten kanssa.. ja sais ne edes esikasvatettua. :/ Tähän likkaan ei ainakaan kevätpörriäinen ole iskenyt. Siellä on laitettu tuulemaan. :) Se on mukava kun on joku innostaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :)
      Juu sama vaiva, en millään opi tuota hyvää sääntöä jotta sitten vasta uusia ostamaan kun edelliset on mullissa. Kevätpörriäien purema on ollut täälläkin hakusessa, mutta kyllä se tästä taas lähtee kuin itsestään. Nyt vain jätät sitä multaa sinne kynsien alle sipuleita piilottaessasi ja toivotaan jotta se saa vauhdin päälle.

      Poista
  3. Oho - kommenttini hävisi, toivottavasti mun tietsikka ei vetele viimeisiään. Otanpa uusiksi. Sulla on mahtava työkaveri, 10 pistettä hänelle ! Ja aika monta purkkia sulla olikin odottamssa, 506 ?
    Herukan kukinta on tosi kaunis, vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tapahtuu mystistä katoamista näiden koneiden kanssa.. Jep, työkaveri on ihku ja puolin ja toisin aina tuuraillan toisiamme.
      Sisällä odottaa tosiaan aika armeija potteja joiden ulos istuttamista jo niiiiin odotan..

      Poista
  4. Ihania istutuksia!
    Kylläpä olet löytänyt kauniita orvokkeja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Orvokit on kaikissa sävyisään aina kauniita :)

      Poista
  5. Voihan pionilasit, ne on niin hienot! Minulta jäi vallan Pionien kodin tilaus tekemättä, uskomatonta, mutta totta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivalla on varmasti myös oma pionipenkki, niin hienosti hän on saanut vangittua tähän sarjaan nuo kukan kaikki kasvu vaiheet. Pikkuhiljaa olen kirppareilta kerännyt tätä(kin) sarjaa..
      Hei vielä ehtii tekemään tilausta ja syksyllähän se pionien paras istutus aika vasta onkin.

      Poista
  6. Upeaa, upeaa! Kuola täällä valuu :) Yritin syynätä nuo pionien nimilaputkin tarkemmin, hih. Ihana tuo pata, jossa orvokit oli istutettuna ja Pioni-lasi myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillary on ollut toivelistalla jo tovin, nyt tuli mahdollisuus se hankkia :) Toivotaan jotta ei ottanut tuosta rahtimatkan kippailusta nokkiinsa vaan jaksaa lähteä kasvuun..
      Pata on vanha kattila ja sopii orvokeille passelisti :)

      Poista
  7. Ihania orvokkeja, ovatpa kauniin värisiä! Ja viherherukka kukassa jo, mahtava startti tälle keväälle.

    Erityisplussa kivalle työparille, joka passitti sinut kotiin puutarhahommiin! Heitä kun voisi kloonata jokaiselle työtätekevälle tiimin jäseniksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Orvokeista on hauskaa bongailla eri värejä, auts ei kai vaan näihinkin tule himo, niin kuin noihin pioneihin, pelargonioihin, hattuihin, akileijoihin...

      Kivat työkaverit vastaa kyllä prosenteissa yli puolta siitä jotta jaksaa ja että työ tuntuu mukavalta, onneksi heitä on siunaantunut moneen paikkaan ! Ja toivottavasti osaan olla itsekkin sellainen..

      Poista
  8. Paljon kivaa on sinulla siellä kasvamassa. Nyt vaan toivotaan lisää lämpimiä ja tuulettomia ilmoja.

    VastaaPoista
  9. Mäkin haluan tuon värisiä orvokkeja ne ovat hienoja. Kovasti on jo purkkeja kasvihuoneellasi ja kasvu lähtenyt hyvin käyntiin. Herra Hakkaraisen limu on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kodin Terrasta (Porin) näitä löysin :)
      Mun kasvarissa ei nyt voi istuskella ja nautiskella kun on niin täyttä, mutta onneksi limpparit voi nautiskella myös ulkona.. Hakkaraisesta sai voimaa jaksaa vielä muutaman tunnin pihan ruopsutusta :)

      Poista
  10. Onpas tutun näköistä, mulla on samanlainen kattila ja orvokeita täälläkin on istuteltu.
    Ja Laitilan limsoja tulee huomenna lavallinen työpaikalle, kesäkausi on alkamassa. Mukavia toukokuun touhuiluja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monta kohtaa täsmäsi :) Ja kelapöytähän löytyy teiltä myös !
      Orvokkeja kattilaan istutettessa kävi mielessä jotta on tällä padalla aikoinaan keitetty suurempikin soppa, kokoa kun on varmaan se lähemmäs kymmenenlitraa..

      Poista
  11. Todella kauniisti herukka kukkiikin! Ja mitä kaikkea muutakin ihanaa siellä on, oivoi. Mun on kyllä ihan pakko päästä lähipäivinä ostoksille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreät kukat on kauniita, niitä pitää oikein erikseen tiirailla jotta ne huomaa. Juu, taimikaupoille vaan mars, se on kuin pieni loma kun sinne pääsee ihastelemaan kaikkea kaunista :)

      Poista
  12. Posti tuo aika kivoja paketteja tähän aikaan vuodesta;)

    VastaaPoista
  13. Ruukut ovat ihania. Tykkään niistä kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihaniahan ne ja istutusten paikkaa voi vaihdella mielin määrin..

      Poista
  14. Sulla on hyvällä mallilla istutuspuuhat. Minäkin täällä tyhjentelen kukkapenkkejä, että saisin uudet ruustu istutettua. Hiki ja multa lentää. :D

    VastaaPoista